De beslissing van de Britten om uit de Europese Unie te stappen is voor ABN AMRO MeesPierson geen reden om drastische wijzigingen in het aandelenbeleid aan te brengen. Dit stelde hoofd beleggingsstrategie Ben Steinebach van ABN AMRO MeesPierson maandag in een rapport. 

“Het is zinloos om in alle hectiek tegen afbraakprijzen aandelen te verkopen”, aldus Steinebach, wijzend op de nog altijd robuuste fundamenten van de Amerikaanse en Europese economie. Ook verwacht de private bank dat de bedrijfswinsten komend jaar weer zullen toenemen.

Steinebach denkt dat pas op langere termijn duidelijk wordt wat de consequenties van een Brexit precies zijn. Als gevolg ziet hij weinig reden om de aandelenportefeuille aan te passen, zelfs met de huidige onzekerheden. 

ABN AMRO MeesPierson handhaaft het gematigd overwogen belang in aandelen. Wel houdt de private bank vast aan een gedegen regionale spreiding in de aandelenbeleggingen. In de Verenigde Staten en Europa en opkomende markten behoudt MeesPierson een neutrale weging. Binnen de opkomende markten heeft de bank een voorkeur voor de aantrekkelijk gewaardeerde Zuid-Koreaanse markt, waar de winstverwachtingen naar boven zijn bijgesteld.

De bank behoudt eveneens het fors onderwogen belang in obligaties, vanwege de “zeer lage obligatierente”. Recent verkleinde MeesPierson het belang in enkele overheidsobligaties, vooral door de verkoop van Spaanse obligaties. “Dit komt ten goede aan hoogwaardige Europese bedrijfsobligaties, waarvan de bestaande overweging dus wordt vergroot”, aldus de bank.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.