(ABM FN-Dow Jones) Brunel International heeft in het tweede kwartaal naar verwachting een aanhoudende groei geboekt, gedeeltelijk verstoord door drie werkdagen minder dan een jaar eerder over dezelfde periode. Dit blijkt uit een prognose door ING van de resultaten van de detacheerder over het tweede kwartaal, die volgende week dinsdag naar buiten worden gebracht.

Analist Marc Zwartsenburg van ING schat in dat de opwaartse trend van het eerste kwartaal zich in het tweede kwartaal heeft doorgezet en gaat uit van een resultaat (EBIT) van 6,3 miljoen euro, aanzienlijk beter dan de 1,2 miljoen verlies over het tweede kwartaal van 2017.

Zwartsenburg raamt de omzet op 219 miljoen, waar Brunel vorig jaar 188,9 miljoen euro aan omzet rapporteerde.

De analist is bij de cijfers gericht op de ontwikkelingen in Nederland, bij de overheid als opdrachtgever, de energie-activiteiten en vooral Duitsland.

Brunel paste bij de cijfers over het eerste kwartaal zijn rapportage per segment aan, waarmee de resultaten van de olie- en gasactiviteiten nu zijn opgenomen in een regionale verantwoording.

ING heeft een koopadvies voor het aandeel Brunel met een koersdoel van 19,40 euro.

De cijfers van Brunel over het tweede kwartaal worden volgende week dinsdag 14 augustus voorbeurs gepubliceerd.

Het aandeel Brunel noteerde vrijdagmiddag op een rood Damrak 2,9 procent lager op 14,28 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.