(ABM FN-Dow Jones) Nieuwe voorstellen van de Europese Unie kunnen gunstig uitpakken voor TomTom. Dit schreef analist Martijn den Drijver van NIBC dinsdag.

‘Europe on the Move’ is een plan van Brussel om het transportsysteem in de Europese Unie te moderniseren. Dit moet resulteren in meer veiligheid en minder vervuiling. Alle nieuwe voertuigen zouden in 2022 aangesloten moeten zijn op het internet en de meesten zouden ook met elkaar moeten kunnen communiceren, ondersteund door zeer precieze digitale kaarten op basis van het Galileo GPS systeem.

Dit zou de markt voor ADAS en andere producten van TomTom “significant” vergroten, betoogde de analist van NIBC, en dat ook nog eens binnen relatief korte tijd. Deze producten liggen al in de etalage, maar wordt in minder dan 30 procent van de auto’s gebruikt. Dit moet naar 100 procent binnen vier jaar, aldus Den Drijver.

Deze plannen van Brussel in combinatie met 450 miljoen euro aan budget dat vrijkomt voor R&D, zal autofabrikanten meer richting autonoom rijden duwen, voorziet NIBC. “Dat is ook positief voor TomTom”, aldus de analist, wijzend op de producten die TomTom heeft ontwikkeld voor de auto-industrie om in 3 tot 5 jaar over te stappen op autonoom rijden.

Den Drijver benadrukte dat het nog slechts voorstellen van Brussel zijn, maar ook dat de vorige set voorstellen vrijwel volledig door het Europese parlement werden aangenomen.

NIBC heeft een Neutraal advies op TomTom vanwege de zorgen over de groei en marges bij Telematics en ASPs en de marges in Automotive voor de middellange en lange termijn. Het koersdoel is 9,70. Het aandeel noteerde dinsdag  0,3 procent hoger op 8,61 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.