De slechte jaarstart die Boskalis heeft gemaakt, is in de afgelopen maanden vermoedelijk niet rechtgetrokken. Dit stelde analist Edwin de Jong van SNS Securities vrijdag in een rapport.

Na een ontmoeting met Boskalis kreeg De Jong niet de indruk dat de marktomstandigheden voor Boskalis de afgelopen maanden verbeterden. De analist merkte op dat zijn verwachting voor een omzetdaling van 6 procent voor dit jaar voor de baggerdivisie van de maritieme dienstverlener “mogelijk” te optimistisch is.

Bij een update over het eerste kwartaal zei Boskalis volgens de Jong dat de omzet “sterk” daalde, wat volgens de schaal van Mock een afname van 20 tot 30 procent impliceert. De Belgische concurrent DEME maakte vandaag bekend dat de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar zelfs met ruim een derde daalde. Deze daling bij DEME is aanleiding voor De Jong om zijn omzetverwachting voor Boskalis bij te stellen.

Analist Tijs Hollestelle van ING had bij DEME op een beduidend minder sterke omzetdaling gerekend van 17 procent. “De impact van het Suez kanaal en de haven van Doha in het eerste kwartaal van 2015 was groter dan verwacht”, schreef de marktvorser in reactie op de cijfers van de Belgische onderneming.

CFE, moederbedrijf van DEME, voorziet voor de baggertak een licht lagere omzet in 2016. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) zal in vergelijking tot de omzet evenwel naar een historisch gemiddelde moeten terugkeren tegenover het recordjaar 2015.

ING heeft een koopaanbeveling op Boskalis en SNS Securities een Houden advies.

Op een groen Damrak won het aandeel Boskalis 1,1 procent op 33,18 euro. Op een positief gestemde Brusselse beurs noteerde het aandeel Ackermans & Van Haaren 0,2 procent lager op 117,80 euro. Ackermans & Van Haaren is voor iets meer dan 60 procent eigenaar van CFE, dat vervolgens weer 100 procent eigenaar is van DEME.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.