(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het afgelopen kwartaal conform verwachting gepresteerd, maar moet hard werken om aan de doelstellingen voor dit jaar te kunnen voldoen. Dit stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers maandag tegenover ABM Financial News in een reactie op de kwartaalcijfers van het van origine Eindhovense technologiebedrijf. 

Versteeg sprak van “redelijke” cijfers, die overwegend conform de verwachtingen lagen. Evenwel wees de marktvorser erop dat Philips in het afgelopen kwartaal de eigen doelstellingen vooralsnog niet kon waarmaken. Het Eindhovense bedrijf mikt op een stijging van de aangepaste EBITA-marge van 100 basispunten per jaar, terwijl er in het afgelopen kwartaal een verbetering van slechts 90 basispunten werd gerealiseerd. Ook een omzetgroei van 2 procent lag onder de doelstelling van 4 tot 6 procent voor heel 2017, aldus Versteeg. “Niet iedereen zit op deze cijfers te wachten.”

Volgens de marktvorser blijft het de vraag of Philips de resultaten kan verbeteren in de komende kwartalen, zeker in het licht van de Affordable Care Act die tot onzekerheden bij ziekenhuizen kan leiden. 

Theodoor Gilissen Bankiers heeft een Niet Aanbevolen advies op Philips met een koersdoel van 24,00 euro. Het aandeel Philips sloot vrijdag op een groene beurs 1,1 procent hoger op 30,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.