(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van PostNL waren grofweg in lijn met de verwachtingen. Dit stelden analisten van Berenberg maandag.

De genormaliseerde EBIT was met 15 miljoen euro iets lager dan de 16 miljoen euro die de analistenconsensus had voorzien, maar exact in lijn met de 15 miljoen euro die Berenberg verwachtte.

De omzetgroei van 2,1 procent was wel beduidend minder dan de 5,7 procent die analisten gemiddeld hadden voorzien.

De pakketvolumes vielen aan begin van het jaar flink tegen, aldus de analisten van Berenberg, maar die herstelden goed in maart, toen de coronamaatregelen van kracht werden. In maart ging het om een plus van 11 procent en eind maart stond de teller op 13,6 procent.

Anderzijds adverteren bedrijven minder per post, maar werden er juist wel weer meer kaartjes verzonden.

Duidelijk is dat de volume-ontwikkeling erg onzeker blijft, aldus Berenberg. Toch handhaaft PostNL de outlook voor 2020, benadrukten de analisten.

Positief is volgens Berenberg verder dat PostNL een akkoord heeft bereikt om bepaalde pensioenbetalingen over een langere periode te mogen uitspreiden. Dit is positief voor de kasstroom van het postbedrijf.

Berenberg handhaafde het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 1,45 euro. Het aandeel leverde maandag 10,1 procent in op 1,41 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.