(ABM FN-Dow Jones) Citi Research heeft vrijdag het advies voor AkzoNobel verhoogd van Neutraal naar Kopen en stelde tevens het koersdoel opwaarts bij van 68,00 naar 90,00 euro.

De analisten reageerden met de advies- en koersdoelwijziging op het nieuws dat AkzoNobel het ongevraagde overnamebod van PPG heeft afgewezen, aangezien het bod het bedrijf substantieel onderwaardeert.

Het Amerikaanse PPG deed reeds op 2 maart een ongevraagd overnamebod op het Nederlandse concern van 20,9 miljard euro, ofwel 83,00 euro per aandeel. De analisten van Citi zien het ongevraagd overnamebod als een onverwachte katalysator voor de start van een herstructurering bij het Nederlandse concern, “waarmee het concern aandeelhouderswaarde kan creëren en het waardepotentieel van een meer gestroomlijnde en aantrekkelijkere verf- en coatingsdivisie met een mondiale aanwezigheid kan realiseren.

AkzoNobel meldde versneld de strategische opties voor een afsplitsing van de divisie Specialty Chemicals te gaan onderzoeken. Citi Research waardeert de divisie op 8,4 miljard euro en is van mening dat de opbrengst in de verfdivisie geherinvesteerd kan worden. “Dit kan ertoe leiden dat AkzoNobel zelf op overnamepad kan of het kapitaal in groeimarkten steekt.

Het aandeel AkzoNobel noteerde vrijdag op een groen Damrak 4,3 procent hoger op 75,39 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.