Van 42,50 naar 44,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Citi Research heeft maandag het koersdoel voor Prosus verhoogd van 42,50 naar 44,50 euro, met een herhaling van het koopadvies.

De analisten van de Amerikaanse bank wijzen erop dat ze na hun diepe analyse substantiële mogelijkheden zien voor het ontsluiten van circa 5 miljard dollar aan aandeelhouderswaarde. Dit bijvoorbeeld door het afstoten van bepaalde beursgenoteerde activa die niet tot de kernportefeuille behoren zoals Meituan & Trip.com.

Maar ook het afstoten van niet-beursgenoteerde activa op middellange termijn zoals bijvoorbeeld iFood, PayU ex-GPO kunnen extra inkomsten genereren.

Citi verwacht dat dit een aanvulling zal zijn op de voortdurende terugkoop met open einde, gecreëerd binnen Prosus en Naspers sinds 22 juni. Citi schat dat het gaat om circa 30 miljard dollar aan aandeelhouderswaarde.

In samenwerking met Alicia Yap, Citi’s hoofd van Pan-Asia Internet, bekeken de analisten ook  de vooruitzichten voor Tencent, waarover Citi positief bleef met een koersdoel van 515 Hong Kong Dollar.

Citi houdt rekening met een terugkeer naar positieve groei in binnenlandse gaming vanaf het tweede kwartaal van 2024 en het verbeteren van de tractie van de advertentievraag.

Citi is ook te spreken over de verwachte aanhoudende beloningen aan aandeelhouders en  het trackrecord van Tencent qua de uitvoering ervan.

Prosus noteerde maandag 0,4 procent lager op 33,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.