(ABM FN-Dow Jones) De door PPG gewenste combinatie met AkzoNobel is niet vrij van risico’s. Dit concludeerde kredietbeoordelaar Fitch Ratings dinsdag.

Fitch stelde dat beide bedrijven te weinig financiële speelruimte hebben om een fusie te realiseren van deze omvang. Daarnaast vormen mededingingsbezwaren een uitdaging.

Op het ongevraagde fusievoorstel van PPG volgde van de zijde van AkzoNobel de aankondiging de Specialty Chemicals-tak strategisch tegen het licht te houden. Fitch gaf dinsdag aan een desinvestering of een afzonderlijk notering te voorzien, om daarmee waarschijnlijk 100 procent van de waarde aan de aandeelhouders te retourneren. Dit is volgens Fitch een risico voor de schuldpositie van AkzoNobel en dus voor de kredietrating bij Fitch.

Fitch hanteert voor AkzoNobel een kredietbeoordeling van BBB+ met een stabiele outlook.

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag op een rood Damrak 1,2 procent lager op 75,50 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.