Corbion zal woensdag voorbeurs een hoger bedrijfsresultaat op een gestegen omzet over het tweede kwartaal bekendmaken. Dit is de gemiddelde verwachting van acht analisten.

De analistenconsensus gaat uit van een 2 procent hogere kwartaalomzet van 237,0 miljoen euro, een 3,5 procent hoger bedrijfsresultaat (EBITDA) voor bijzondere items van 41,5 miljoen euro, en een bijna 1 procentpunt hogere EBITDA-marge van 17,5 procent.

De marktvorsers voorzien daarbij lichte groei van omzet en resultaat in beide kerndivisies Biobased Food Ingredients en Biochemicals.

Analist Reginald Watson van ING verwacht dat de autonome omzet met 3 procent zal toenemen, maar dat de gerapporteerde omzet als gevolg van negatieve valuta-effecten slecht 1,3 procent zal bedragen.

De marktvorser kijkt vooral uit naar de cijfers en mededelingen over Biobased Innovation, omdat die een indicatie geven hoeveel belangstelling Corbion heeft weten te trekken voor zijn PLA-formules voor onder meer bioplastics.

Voor Biochemicals voorziet Watson een sterkere groei dan voor Ingredients. Niettemin verwacht hij dat Corbion in het segment voor bakkerij-ingrediënten volumegroei heeft gerealiseerd en daarbij marktaandeel heeft gewonnen.

ING houdt op Corbion een koopadvies bij een koersdoel van 29,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel vlak op 21,42 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.