(ABM FN) De goudprijs kan op korter termijn aanzienlijk corrigeren, al zal die terugval waarschijnlijk van korte duur zijn. Dit meldt analist Georgette Boele van ABN AMRO.

“De sterren staan gunstig voor de goudprijs, maar we maken ons zorgen over de ingenomen posities”, aldus de goudexpert. “De speculatieve posities zijn aanzienlijk en ook de posities in ETF’s staan op een historisch hoogtepunt”, volgens de analist.

Als het beleggerssentiment verslechtert, zal een deel van deze posities waarschijnlijk worden gesloten volgens Boele, die wel verwacht dat een eventuele correctie van korte duur zal zijn.

“Het zal een ‘buy on dips’ zijn voor beleggers die graag willen instappen. Na een dergelijke correctie kunnen de prijzen weer stijgen”, denkt de specialist.

Boele blijft dan ook zeer positief over het klimaat waarin goud opereert. “Ten eerste is de Amerikaanse dollar sinds begin juli gedaald. Een constructiever sentiment op de financiële markten heeft geleid tot een lagere vraag naar de dollar als veilige haven.”

“Ten tweede is het beleid van de centrale banken een sterke aanjager van hogere goudprijzen. De officiële rentetarieven liggen in een groot aantal landen dicht bij nul en zullen in onze prognoseperiode waarschijnlijk niet stijgen.” Ook wijst Boele erop dat in enkele landen er zelfs negatieve rentes zijn wat voor steun moet zorgen.

Tot slot wijst Boele erop dat de overheden begonnen zijn met grootschalige stimuleringspakketten om de economie te ondersteunen. “Als gevolg daarvan zijn de begrotingstekorten in een groot aantal landen aanzienlijk gestegen. Deze ontwikkeling heeft sommige investeerders nerveus gemaakt”, denkt Boele die erop wijst dat sommige beleggers hierdoor goud zijn gaan kopen.

“Het is waarschijnlijk dat de goudprijs op korte termijn de grens van 2.000 dollar per ounce zal testen”, verwacht de expert. Een eerste test ketste af, maar volgens Boele is het de vraag wanneer de 2.000 dollar per ounce wel sneuvelt. Daarna is de kans groot op een rondje winstnemingen, verwacht de bankanalist.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties