(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het advies voor Galapagos verlaagd van Outperform naar Neutraal, waarbij het koersdoel neerwaarts werd bijgesteld van 174,00 naar 169,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Zwitserse bank.

Volgens de bank zal het een uitdaging worden voor Galapagos om beter te presteren dan sectorgenoten. De analisten van Credit Suisse maken zich wat zorgen over de grote hoeveelheid cash die bij Galapagos op de plank ligt. Ook vrezen zij voor eventuele tegenwind bij de aanstaande lancering van filgotinib als gevolg van concurrentie en menen zij dat een klinkend succes met het uittesten van IPF onwaarschijnlijk is.

Credit Suisse verlaagde de ramingen voor filgotinib vanwege de concurrentiedreiging en komen inmiddels uit op een piekomzet van minder dan 3 miljard dollar.

Een plek op de verkooplijst vinden de analisten echter niet nodig, omdat Europese beleggers zullen blijven geloven in Galapagos, ook als tegenwind de kop opsteekt.

Op een groen Damrak daalde het aandeel Galapagos vrijdag 1,3 procent naar 189,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.