(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft dinsdag het volgen van ASML weer hervat, met een Neutraal advies en een koersdoel van 113,00 euro.

De analisten van de Zwitserse bank gaven aan positiever aan te kijken tegen ASML. Op moment dat Credit Suisse stopte met het volgen van het aandeel luidde het koersdoel 84,00 euro.

Volgens de analisten boekte ASML afgelopen jaar “significante vooruitgang” met de nieuwe technologie Extreme Ultraviolet. Verder kan de cijferpublicatie van aanstaande woensdag voor een aanjager van de koers van ASML zorgen, zo denkt Credit Suisse.

Er zijn echter ook risico’s, zo verklaarden de analisten het Neutraal advies. “We denken dat het adopteren van EUV [door afnemers] meer tijd kan kosten dan verwacht”, aldus de marktvorsers. Voor 2017 mikt Credit Suisse op een omzet van 8,04 miljard euro met een winst per aandeel van 4,20 euro. De consensus ligt op 7,59 miljard euro met een winst per aandeel van 4,15 euro.

Op een rood Damrak verloor het aandeel ASML dinsdag 0,2 procent naar 107,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.