(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft woensdag het advies voor Heineken verhoogd van Underperform naar Neutraal en paste het koersdoel opwaarts aan van 74,00 naar 96,00 euro.

De analisten van Credit Suisse werden positiever over de kansen van Heineken om meer omzetgroei te realiseren. Reden was dat de bank de belangrijkste opkomende markten van de brouwer heeft bestudeerd. Brazilië, Mexico en Vietnam zullen volgens deze analyse een groeivertraging laten zien in de komende periode, maar recente investeringen van Heineken in andere opkomende markten in Afrika en Azië beginnen zich nu uit te betalen.

In plaats van een autonome omzetgroei van 4 procent mikt Credit Suisse nu op 5 procent. Daarmee doet Heineken het beter dan Europese sectorgenoten. De analisten verhoogden hun winstraming voor 2019 en 2020 met 2 tot 5 procent. Daar zit ook een effect van lagere belastingen en meezittende wisselkoersen in.

Toch kiest Credit Suisse niet voor een koopaanbeveling. De marge van Heineken wordt voor 65 tot 70 procent bepaald door de volumegroei in markten met een lagere marge. “Daarom verwachten we dat de margegroei op korte termijn beperkt zal zijn […] en onder die van sectorgenoten uitkomt”. Op termijn ziet de bank deze marges overigens richting de groepsmarge kruipen.

Het aandeel Heineken noteerde woensdag op een groene beurs 0,9 procent lager op 92,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties