(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Euronext verhoogd van 62,00 euro naar 63,00 euro, terwijl het advies werd gehandhaafd op Outperform. Dit bleek woensdag uit een rapport van Credit Suisse.

De analisten voerden aan dat de nettowinst over het eerste kwartaal boven de verwachtingen uitkwam, gesteund door een hogere omzet in de effectenhandel, sterke koersdata en lagere kosten.

De raming voor de aangepaste winst per aandeel voor de komende jaren tot en met 2020 verhoogde Credit Suisse met 2 procent, gelijk aan het percentage waarmee het koersdoel van Euronext opwaarts werd bijgesteld.

De koers/winst-verhouding van het aandeel van onder de 15 legt volgens de analisten van Credit Suisse voor beleggers geen prestatiedruk bij het beursplatform neer, daar vergelijkbare bedrijven met hun koers circa 18 keer de winst noteren.

Credit Suisse voorziet dat Euronext een leidende rol gaat spelen in een consolidatieproces in de sector. Gesteld dat de onderneming geen geschikte overnamekandidaten kan vinden, dan verwachten de analisten van Credit Suisse een hogere kapitaalsuitkering aan de aandeelhouders.

De belangrijkste risico’s voor het advies en het koersdoel zijn onder meer afwijkende trends in handelsvolumes ten opzichte van de inschatting van Credit Suisse, de uitvoering en integratie van overnames en wetgeving.

Het aandeel Euronext noteerde woensdag aan het einde van de ochtend 0,5 procent lager op 55,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties