(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft dinsdag het koersdoel voor Philips verhoogd van 35,00 naar 41,00 euro, met handhaving van het neutrale advies.

De koersdoelverhoging hangt samen met het koersherstel voor de sector. Ook verdisconteren de analisten hun waardering voor 2021 niet meer één jaar terug.

Uit een gesprek met de CFO concludeerden de analisten dat er van alles in beweging is bij Philips, maar dat de boodschap uiteindelijk overeenkomt met de afgegeven verwachtingen voor de kwartaalresultaten dit jaar, die Philips bij de eerstekwartaalcijfers uiteenzette.

Dat betekent terugkeer naar groei bij Personal Health in het vierde kwartaal, waarbij het dieptepunt in de VS minder diep lijkt te worden dan in China het geval was, wat enigszins geruststellend is volgens de zakenbank.

Aan de andere kant lijkt het virus zich in Rusland, Latijns-Amerika en India mogelijk harder te verspreiden dan eerder gedacht.

Geldgebrek bij Amerikaanse ziekenhuizen kan ertoe leiden dat de aanschaf van dure apparaten zoals MRI-scanners met één of twee kwartalen kan worden uitgesteld. Daar staat extra vraag naar röntgen-, echo- en CT-scan-apparatuur tegenover. In de praktijk blijkt de uiteindelijke vraag naar apparatuur echter veel minder volatiel dan de begrotingsruimte van de ziekenhuizen, aldus de bank.

Het aandeel Philips stond dinsdag 1,7 procent hoger op 42,28 euro, in een rode AEX.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.