(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel op Unibail-Rodamco verlaagd van 234,40 naar 222,30 euro bij een gehandhaafd Neutraal advies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Zwitserse bank dat verscheen voorafgaand aan de jaarcijfers die het Franse vastgoedfonds woensdag nabeurs bekendmaakt.

Volgens de analisten is Unibail-Rodamco qua schaalgrootte en kwaliteit de marktleider in Europa, met een vastgoedportefeuille van 38,3 miljard euro, waarvan meer dan 50 procent in Frankrijk. Vanwege die grote blootstelling is Unibail-Rodamco gevoelig voor de economische ontwikkelingen in het land, dat in het recente verleden geplaagd werd door terroristische aanslagen.

Met zijn denktank “UR-lab” weet het vastgoedbedrijf, wiens portefeuille voor 80 procent winkelcentra omvat, wel in te spelen op de dreiging van online shoppen ten opzichte van fysiek winkelen, aldus Credit Suisse.

De analisten van de Zwitserse bank hebben voorafgaand aan het verschijnen van de jaarcijfers hun verwachtingen voor 2016 neerwaarts bijgesteld, met name vanwege een verwachte zwakkere tweede jaarhelft. Over heel 2016 voorziet Credit Suisse een omzet van 1,8 miljard euro, een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 1,6 miljard euro en een aangepaste nettowinst van 1,1 miljard euro.

Op een hoger Damrak noteerde het aandeel Unibail-Rodamco vlak op 211,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.