Arcelor Mittal (2) Credit Suisse heeft woensdag het advies voor ArcelorMittal verhoogd van Neutraal naar Outperform en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 6,00 naar 7,50 dollar. “We verhogen Mittals bedrijfsresultaat (EBITDA) voor een tweede keer in een maand”, aldus de analisten van de Zwitserse zakenbank. Rekenden de marktvorsers bij de vorige verhoging nog op een bedrijfsresultaat van 4,4 miljard dollar in 2016 en 6,0 miljard dollar in 2017, inmiddels is dit respectievelijk 5,0 miljard en 6,8 miljard dollar. Daarmee is de bank flink positiever dan de consensus.

Credit Suisse wees er op dat de cyclus in de staalsector “scherp” herstelt en volgens de analisten lijkt het om een daadwerkelijk herstel te gaan en niet om een seizoensmatige opleving.

Aanjagers voor de koers van ArcelorMittal zijn volgens de analisten de oplopende prijzen voor onder meer staal en ijzererts. Ook rekent de zakenbank op een optimistische outlook van ArcelorMittal bij de komende kwartaalcijfers. Het grootste risico blijft volgens de analisten een snelle reactie van de aanbodzijde op het marktherstel, aangezien de capaciteit nauwelijks is afgenomen. Het aandeel ArcelorMittal sloot dinsdag 3,0 procent hoger op 4,49 euro. Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20-26 28 999 © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.