(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse is begonnen met het volgen van JDE Peet’s met een Underperform advies en een koersdoel van 32,00 euro.

Volgens Credit Suisse is de koers van de beursnieuweling te hoog. De markt vergeet volgens de analisten dat JDE Peet’s per saldo profiteert van de corona-rockdowns, waardoor er meer koffie thuis genuttigd wordt. “Dat zal in 2021 veranderen”, waarschuwden zij.

Daarnaast zal de concurrentie van Nespresso stijgen, denkt Credit Suisse. Nestlé won het afgelopen jaar flink aan marktaandeel in het supermarktschap. Ook profiteerde JDE Peet’s van lagere koffieprijzen, maar die lijken nu te stabiliseren.

Verder is JDE Peet’s voor bijna 75 procent afhankelijk van de volwassen Europese markten. En daar is de groei minder dan een procent per jaar, terwijl de rest van de wereld met 3 procent groeit.

Tot slot heeft JDE Peet’s volgens Credit Suisse maar beperkte mogelijkheden om zijn balans aan het werk te zetten, nu het bedrijf binnen twee jaar een ‘investment grade’ wil van de kredietbeoordelaars. Dat betekent dat de kasstroom zal worden aangewend voor schuldaflossing. 

“We verwachten een uitdagend 2021 voor de groep en onze winstramingen zitten circa 8 procent onder de consensus”, sloot Credit Suisse af.

Het aandeel JDE Peet’s daalde donderdag 1,5 procent naar 37,63 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.