(ABM FN-Dow Jones) Ctac heeft over het derde kwartaal nog steeds een teleurstellende ontwikkeling bij de Franse operaties gepresenteerd. Dit schreef analist Johan van den Hooven van NIBC in reactie op de resultaten van Ctac over het derde kwartaal.

Van den Hooven verklaarde de vlakke ontwikkeling van de omzet als gevolg van de desinvestering van IFS Probity, waardoor autonoom de omzet wel steeg.

De analist verwacht dat Ctac de komende jaren een goede omzetgroei laat zien, gestimuleerd door verbeteringen in de economische omstandigheden. Met kostenbeheersing en uitbreiding van de positie van Ctac in de dienstverlening in de Cloud verwacht de analist een verdere stijging van de marge op het bedrijfsresultaat (EBIT) naar circa 7 procent in 2018. Over het derde kwartaal rapporteerde Ctac een marge van 4,3 procent, gelijk aan dezelfde periode een jaar eerder als gevolg van aanhoudende verliezen in Frankrijk.

De veel gezondere financiële positie van Ctac vergeleken met een jaar eerder en een stijging van de pay-out ratio van 30 procent tot 40 procent stemden Van den Hooven tevreden. Volgens de marktvorser komt het dividendrendement uit op 3 tot 4 procent.

NIBC hanteert een koopadvies voor Ctac met een koersdoel van 3,25 euro. Het aandeel noteerde donderdag op een groen Damrak 6,2 procent lager op 2,99 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.