(ABM FN-Dow Jones) ExxonMobil heeft vrijdag een definitief investeringsbesluit genomen over de ontwikkeling van de eerste fase van de ontwikkeling van het Liza-veld, waardoor SBM Offshore definitief groen licht kreeg voor de bouw van een FPSO. Dit is positief nieuws voor de oliedienstverlener, oordeelde analist Quirijn Mulder van ING.

In december 2017 ontving SBM Offshore van ExxonMobil de opdracht voor de bouw van een FPSO voor het Liza-project voor de kust van Guyana.

Daarnaast verhoogde ExxonMobil zijn projecties voor de aanwezige reserves van 1,4 miljard vaten olie-equivalent naar 2,0 miljard tot 2,5 miljard vaten olie. Dit biedt volgens de analist ruimte voor meer dan twee FPSO’s.

“De vermelde kostenprijs van 46,00 dollar per vat maakt dit project aantrekkelijk in vergelijking met andere regionale offshore projecten”, stelde Mulder. De analist voegde eraan toe dat SBM Offshore het definitieve investeringsbesluit nog niet heeft bevestigd. “Maar wij verwachten dat dit snel volgt. Dit is positief nieuws voor de aandelenkoers vandaag, ook vanwege het potentieel”, aldus Mulder.

ING heeft een koersdoel van 18,50 euro met een koopadvies op SBM Offshore. Het aandeel noteerde maandag, op een groen Damrak, 2,1 procent hoger op 13,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties