(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft vrijdag het advies voor Retail Estates verhoogd van Houden naar Toevoegen en verhoogde tevens het koersdoel van 82,00 naar 85,00 euro.

“Hoewel het aandeel niet goedkoop is in vergelijking met andere Belgische eigenaren van winkelcentra zijn de multiples vergelijkbaar, terwijl Retail Estates een veel sterkere groei van de portefeuille kent en lage onderliggende risico’s”, aldus analist Herman Van der Loos.

Vanwege recente Nederlandse acquisities verhoogde de analist de winstverwachting voor het gebroken boekjaar 2019/2020 met 0,01 euro tot 5,91 euro per aandeel, terwijl de analist zijn ramingen voor 2020/2021 en 2021/2022 met 0,01 euro en 0,02 euro neerwaarts bijstelde tot een winst per aandeel van respectievelijk 6,19 euro en 6,30 euro.

“Met een marktkapitalisatie van meer dan 1 miljard euro en een portefeuille die tegen eind maart 2020 naar verwachting 1,7 miljard euro zal bedragen, is omvang geen punt van discussie meer. Dit in combinatie met de uitstekende onderliggende kwaliteit van de portefeuille en het bedrijf in het algemeen, kan alleen een hoge schuldpositie nog worden gezien als een mogelijk punt van zorg”, zei Van der Loos.

De analist voegde eraan toe dat detailhandel aan de uitvalswegen van de steden, de zogeheten baanwinkels, zijn favoriete retailformat is. “Rekening houdend met lage huurprijzen, lage investeringen, het praktisch ontbreken van druk op de winstmarges en uitstekende toegankelijkheid en gemak, in vergelijking met retailvastgoed in de binnensteden, vertaalt zich dit in een uitstekende veerkracht en positieve groei op vergelijkbare basis”, concludeerde Van der Loos.

Het aandeel Retail Estates noteerde vrijdag op een groene beurs 1,4 procent hoger op 80,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.