(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft vrijdag het advies voor Wessanen verhoogd van Reduceren naar Houden, bij een ongewijzigd koersdoel van 9,50 euro.

Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam vindt het aandeel van het voedingsbedrijf momenteel juist gewaardeerd na de koersdaling met 50 procent in 2018. Deze koersdaling was het gevolg van twee winstwaarschuwingen.

Tegelijkertijd zijn de winstramingen voor Wessanen voor dit en volgend jaar met 20 procent verlaagd. De Boer meent dat dit een meer realistisch niveau is.

De zakenbank denkt dat de winstgroei van Wessanen de komende jaren lager zal zijn dan de afgelopen vijf jaar. “Het zal wel de nodige moeite kosten om deze winstgroei te behalen”, stelt De Boer. Hij ziet een beperkte ruimte voor een grotere marge.

De Boer verwacht slechts een toename van 5 procent van de onderliggende EBIT. De groei zou wel een stimulans kunnen krijgen van fusies en overnames, aldus de analist. Maar, zo stelt De Boer, voor overnames geldt dat er meer concurrentie is voor Wessanen, waardoor het lastiger wordt om de juiste overnames te doen.

Het aandeel Wessanen noteerde vrijdag 4,1 procent hoger op 9,03 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties