(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft de zwakke jaarcijfers van Accell verwerkt en verlaagde dinsdag zijn advies van Houden naar Reduceren, terwijl het koersdoel zakt van 24,00 euro naar 19,00 euro.

Volgens analist Frank Claassen moet de fietsenfabrikant reorganiseren, wat kan leiden tot verstoringen van de productie, terwijl de voordelen behoorlijk lang op zich kunnen laten wachten.

De cijfers lieten zien dat de problemen bij Accell groter zijn dan gevreesd en dat de nieuwe CEO veel werk te doen heeft aan het bedrijf, dat bestaat uit te onafhankelijke onderdelen die niet goed samenwerken, waardoor schaalvoordelen verloren gaan. Intussen is het merk Raleigh in de VS minder populair geworden en kampt Accell in Nederland met agressieve concurrentie van Stella en Fietsenwinkel.nl.

De nieuwe CEO gaat het bedrijf niet langer per merk leiden maar verdeeld over zes regio’s, met een kleiner assortiment en kortere aanvoerketen. Dit zijn goede stappen maar zal zorgen voor onrust. Het bedrijf heeft 2018 als overgangsjaar aangemerkt en de voordelen van de reorganisatie kunnen vrij lang op zich laten wachten, verwacht Degroof Petercam.

Claassen zet vraagtekens bij de doelstelling voor de EBIT-marge van 8 procent in 2022, die te ambitieus zou zijn, en verlaagde zijn winstramingen met ongeveer 20 procent.

Degroof Petercam acht de kans groot dat het aandeel slechter dan de markt zal presteren en verlaagde daarom zijn advies.

Accell noteerde dinsdag 2 procent lager op 19,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties