(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Arcadis in het derde kwartaal waren onder de maat. Dit schreef analist Dirk Verbiesen van KBC Securities donderdag in een reactie op de trading update van het advies- en ingenieursbureau.

Arcadis kondigde tevens aan dat CEO Neil McArthur per direct opstapt vanwege een verschil van mening over de strategie. Het vertrek van de CEO is een verrassing voor Verbiesen, alhoewel de resultaten van Arcadis in de afgelopen kwartalen niet fantastisch zijn geweest.

Het operationele EBITA resultaat en de bijbehorende marge kwamen uit op 43,3 miljoen euro en 7,3 procent. Daarmee kon Arcadis niet voldoen aan de ramingen van Verbiesen van 47,6 miljoen euro en 7,8 procent. De netto omzet viel met 596 miljoen euro ook tegen, aangezien Verbiesen op 610 miljoen euro had gerekend.

De marktvorser concludeerde uit de tegenvallende resultaten en de verslechtering van het werkkapitaal dat de marktomstandigheden uitdagend blijven voor Arcadis en dit zal waarschijnlijk leiden tot een daling van de winstgevendheid.

KBC Securities heeft een Houden advies voor Arcadis met een koersdoel van 13,50 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel 11,9 procent lager op 11,87 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.