(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft in het derde kwartaal conform verwachting gepresteerd. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING woensdag in reactie op een kwataalupdate van de maaltijdbezorger.

De analist merkte op dat de onderliggende groeicijfers wat vertraagden ten opzichte van de eerste helft van 2019. In Nederland presteerde de maaltijdbezorger volgens Hesselink wat zwakker dan verwacht, terwijl Duitsland en de Andere markten juist wat beter presteerden.

Hesselink sprak met Takeaway.com, dat liet weten dat de zwakkere groei in Nederland te maken heeft met enkele eenmalige ontwikkelingen, waaronder één zondag minder en het relatief slechte weer vorig jaar. Daardoor was er volgens Hesselink in het derde kwartaal sprake van een moeilijke vergelijkingsbasis voor de maaltijdbezorger.

Belangrijker voor de toekomstige groei is volgens de analist dat de onderliggende klantenaanwas “zeer sterk” bleef.

De analist wees er verder op dat de fusie met JustEat op schema ligt en dat deze tegen het einde van het jaar afgerond moet worden. 

De afronding van de fusie noemt Hesselink een “sterke aanjager” voor het aandeel. De analist merkte op dat het aandeel Takeaway met 20 procent is gedaald na aankondiging van de fusie en het plan van Delivery Hero om 3 miljoen aandelen Takeaway te verkopen.

ING handhaafde het koopadvies op Takeaway.com met een koersdoel van 105,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel vanochtend 2,9 procent hoger op 71,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.