(ABM FN-Dow Jones) Een desinvestering van de methanolfabrieken van OCI zou positief zijn, maar een waardering van vier miljard dollar lijkt aan de hoge kant. Dit stelden analisten van Berenberg dinsdag.

Maandag schreef persbureau Bloomberg op basis van bronnen dat het Saoedische Sabic overweegt een bod uit te brengen op de methanolfabrieken van het in Amsterdam genoteerde OCI. Met die deal, waarover de twee partijen in gesprek zouden zijn, zou 4 miljard dollar gemoeid kunnen zijn. Ook de fabriek van OCI in Nederland zou onderdeel van de overname zijn.

Berenberg noemde een desinvestering positief, maar een waardering van 4 miljard dollar is aan de hoge kant. Op basis van de ramingen van analisten van Berenberg zou de chemiedivisie van OCI in 2019 een EBITDA kunnen realiseren van 444 miljoen dollar, wat een waardering van de tak zou opleveren van 3,1 miljard dollar. Berenberg werkt met een multiple van circa 7 keer de EV/EBITDA-ratio, in lijn met de waardering van de beursgenoteerde Amerikaanse sectorgenoot Methenex. Een deal met een multiple van 9 keer is volgens Berenberg “iets” aan de dure kant.

Berenberg blijft onverminderd positief over het aandeel OCI. Het koopadvies werd gehandhaafd met een koersdoel van 32,00 euro. Het aandeel OCI sloot maandag 14,4 procent hoger op 23,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.