(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank gaat het aandeel Altice weer volgen na de recente beursgang van Altice USA, met een Houden advies en een koersdoel van 22,50 euro. 

De analisten adviseren te wachten op een goedkoper moment om in te stappen in het aandeel, dat momenteel licht hoger wordt verhandeld dan de waarde van de som van zijn delen.

De duurdere euro zorgt ervoor dat de Amerikaanse bijdrage aan de groep lager wordt, maar de schuldpositie zou navenant moeten profiteren. 

Deutsche Bank zegt verbaasd te zullen zijn als de nieuw uitgegeven aandelen van de Amerikaanse entiteit tegenvallend presteren in het eerste kwartaal. Voor Altice USA geldt een koopadvies en koersdoel van 36,00 dollar, tegen een huidige koers van 31,64 dollar.

Intussen zien de analisten weinig aanjagers voor het aandeel Altice, ook gezien de hevige concurrentie op de telecommarkten in Frankrijk en Portugal.

Deutsche Bank ziet de koersen van  Europese telecombedrijven nog wel opveren, althans relatief gezien, maar als de aandelenmarkten terugvallen bijvoorbeeld doordat de rentes op obligaties gaan oplopen, dan zal Altice hierdoor negatief geraakt worden vanwege zijn hoge schuldpositie van 5,5 maal het EBITDA-resultaat. 

Het aandeel noteerde vrijdag op een verdeeld Damrak 0,5 procent hoger op 21,26 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.