(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft vrijdag het advies voor ABN AMRO verlaagd van Kopen naar Houden met een ongewijzigd koersdoel van 28,00 euro.

Volgens de analisten van de Duitse bank is ABN AMRO een “hoge kwaliteitsbank” die aandeelhouders een aantrekkelijk perspectief biedt met de inkoop van eigen aandelen in combinatie met de uitkeer van dividenden. De bank zelf mikt vooralsnog op een dividend pay-out van 50 procent, maar de analistenconsensus zit gemiddeld al op 67 procent.

Daarbij zal ABN AMRO volgens de analisten profiteren van een langzaam aantrekkende groei van de leningen in Nederland.

Nu de markt dit ook beter inziet, presteerde het aandeel in de afgelopen vier maanden 8 procent beter dan sectorgenoten uit de Benelux en zelfs 11 procent beter dan de gehele sector, waardoor de waardering van ABN AMRO nu in lijn is met die van ING Groep.

Deutsche Bank is desondanks nog altijd niet wild van de verwachte omzetgroei van ABN AMRO. Wel is er voor de bank nog wat te winnen aan de kostenkant, denken de analisten. Toch zal het vermoedelijk nog wel even duren voordat ABN AMRO de kostenbesparingsdoelen opnieuw opwaarts zal bijstellen.

Voor komend jaar rekent Deutsche Bank, na een goed 2017, op een negatieve winstgroei per aandeel en voor 2019 op een marginale stijging. Een premie ten opzichte van de sector is daarom niet per se gerechtvaardigd, aldus de analisten.

Het aandeel ABN AMRO sloot vrijdag 1,6 procent lager op 27,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.