Deutsche Bank heeft maandag koersdoel voor IMCD verhoogd van 36,50 naar 37,50 euro met een ongewijzigd Kopen advies.

Analisten van Deutsche Bank verhoogden de taxaties voor IMCD, net als die van sectorgenoot Brenntag, op basis van de cijfers die de twee distributeurs van speciale chemicaliën in 2015 boekten. Daarbij rekenen ze op een sterk eerste kwartaal, vooral dankzij de opleving in de Amerikaanse bouwmarkt in combinatie met de relatief milde winter. Daarbij voorzien de marktvorsers ook dat sommige klanten hun voorraden hebben verhoogd.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) zou afgelopen kwartaal zijn uitgekomen op 38,4 miljoen euro. Deutsche Bank merkte nog op dat het vroeg vallen van Pasen een negatief effect heeft gehad op IMCD.

De winsttaxaties voor IMCD voor dit jaar werden door Deutsche Bank met 2 procent verhoogd en met 3,5 procent voor 2017.

Deutsche Bank vindt de sector waarin Brenntag en IMCD opereren interessant vanwege de groeivooruitzichten, de sterke kasstromen die de twee bedrijven genereren en de kans dat er een consolidatie zal plaatsvinden.

Op een groen Damrak daalde IMCD 0,9 procent naar 34,85 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.