(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft zijn koersdoel voor Intertrust verhoogd van 21 euro naar 24 euro, naar aanleiding van de overname van Elian, die volgens de analisten zowel de geografische spreiding als de mix van bedrijfsactiviteiten van het trustkantoor verbetert. 

De bank handhaaft zijn koopadvies voor het aandeel, wijzend op een opwaarts koerspotentieel van 22 procent.=

Het analistenteam onder leiding van Tom Sykes meent dat de doelstelling voor kostenbesparingen en omzetsynergieën die Intertrust heeft gesteld, haalbaar zijn. De marktvorsers verhoogden hun ramingen voor de winst per aandeel in 2017 met 16 procent.

Volgens de analisten is de reden om in Intertrust te beleggen iets verschoven. De verwachtingen voor de autonome groei zijn verlaagd tot 4 procent in 2017, wat lager is dan de 5 procent waar het bedrijf op de middellange termijn naar streeft. Beleggers accepteren deze lagere autonome groei, zolang Intertrust overnames blijft doen, ook omdat de sector naar verwachting minder cyclisch is dan veel andere sectoren. 

Gezien de lage groeiverwachtingen voor de hele sector zien de analisten de lagere autonome groeiraming niet als een hinderpaal voor een opwaardering van het aandeel. 

Het aandeel noteerde maandag op een groen Damrak 0,7 procent hoger op 19,83 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.