(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft de koersdoelen voor ING Groep en ABN AMRO verhoogd, maar handhaafde de adviezen voor de twee bankaandelen op respectievelijk Kopen en Houden. Dit bleek uit een analistenrapport van de Duitse zakenbank.

Analist Benjamin Goy blijft onder de twee banken de voorkeur geven aan ING, omdat de bank al rond de eeuwwisseling in het buitenland is gaan bankieren voor particulieren. Daardoor kent ING nu een bovengemiddelde groei van de kredietverlening, omzet en winstgroei, wat volgens Deutsche Bank door de markt nog altijd niet naar waarde wordt geschat.

Door het sterkere groeiprofiel is het aandeel ING goedkoper dan ABN AMRO, afgezet tegen de verwachte winst in 2018.

Volgens Deutsche Bank heeft ING het kapitaal, het bereik en de naamsbekendheid om in de zogeheten challenger- en groeimarkten meer marktaandeel te winnen en het leningenboek met 5 procent per jaar te laten groeien, terwijl de marge in de challenger-markten (waaronder Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië) ook over ruimte voor verbetering beschikt door diversificatie. De winst kan daardoor met 8 procent per jaar groeien voor deze groep. Op basis van deze aannames gaat Deutsche Bank uit van een 5 tot 8 procent hogere winst voor ING dan de analistenconsensus. De analisten verhoogden het koersdoel voor de bank van 14,00 naar 15,00 euro.

ABN AMRO leunt voor zijn nieuwe doelstelling voor 2020 zwaar op een jaarlijkse omzetgroei van 2 procent, wat volgens Deutsche Bank uitdagend lijkt, gezien de matige groeiverwachtingen in Nederland, ook omdat diverse politieke partijen een versnelde afbouw van de hypotheekrente in het programma hebben staan. Dat voorspelt verdere krimp van de Nederlandse hypothekenberg.

Aan de andere kant heeft ABN AMRO plannen om zijn internetspaarbank Moneyou in Noordwest-Europa uit te bouwen tot een complete digitale consumentenbank. ING heeft bewezen dat dit zeer goed kan werken, stelde analist Benjamin Goy, maar het kost wel tijd. De marktvorser denkt dat een leningengroei van 2 tot 3 procent per jaar op middellange termijn mogelijk is. Dat kan ook winstgevend zijn voor aandeelhouders, mits de kosten lager zijn dan de kostenratio van heel ABN AMRO, die rond 60 procent van de inkomsten ligt. Anders hebben de aandeelhouders meer aan extra dividend, meent de analist. Het koersdoel voor ABN AMRO ging omhoog van 20,00 naar 21,00 euro.

Het aandeel ING Groep sloot woensdag 0,6 procent hoger op 13,90 euro. ABN AMRO eindigde 0,8 procent in het groen op 22,13 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.