(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft vrijdag het aandeel DSM op de kooplijst gezet met een koersdoel van 100,00 euro. 

Analisten van de bank bleken te spreken over de Nutrition-tak van het bedrijf, waarbij een verbeterde mix en verbeteringsprogramma’s moeten leiden tot hogere resultaten bij de divisie. De analisten mikken op een EBITDA-groei van circa negen procent in de jaren 2018 tot en met 2020.   

De marktvorsers zien het volledig afstoten van Materials als een laatste stap in het transformatieproces van DSM en in combinatie met het duurzame groeiprofiel van Nutrition bleek dat reden voor Deutsche Bank om het aandeel op de kooplijst te zetten. DSM zal dan uiteindelijk door de markt worden gezien als leverancier van voedingsingrediënten, hetgeen nu niet in de waardering te zien is, aldus de analisten. 

Het aandeel DSM sloot vrijdag 1,2 procent lager op 77,84 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.