(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank is woensdag gestart met het volgen van BE Semiconductor Industries met een Houden advies en een koersdoel van 23,00 euro, nu het aandeel in drie maanden met 44 procent is gedaald, op zorgen over de cyclus en de mondiale handelsoorlog.

Analist Robert Sanders verwacht overigens dat er voor beleggers nog wel een beter instapmoment komt, omdat het aandeel nog verder kan dalen. 

Een belangrijk deel van het recente succes van Besi schrijft de analist toe aan het leveren aan Apple. Dit betekent volgens Sanders echter ook dat de vergelijkingsbasis voor 2019 een stuk lastiger wordt. Zo waarschuwde Besi zelf eerder deze maand al dat de omzet aan Apple en diens partners onder druk lijkt te staan. 

Deze partijen waren in 2017 nog goed voor 23 procent van de omzet van Besi, maar Sanders houdt er rekening mee dat dit in 2019 nog maar 15 procent zal zijn, ondanks de verwachte introductie van de ‘trio-cam’. 

Dit leidt er volgens de analist toe dat de groepsomzet volgend jaar met 4 procent terugloopt, terwijl de consensus mikt op een stijging van 1 procent. Daarbij zal een kleinere omzetbijdrage  van Apple ook betekenen dat de marge onder druk komt. Sanders rekent op een daling van 57 naar 54 procent. De winstraming per aandeel van Deutsche Bank zit daardoor 20 procent onder de consensus.

Maar ook zonder Apple blijft Besi volgens Sanders een goed verhaal.

Het aandeel BE Semiconductor Industries daalde woensdag 2,5 procent naar 21,38 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties