(ABM FN-Dow Jones) De recente goede prestaties van het aandeel Tesla zijn toe te schrijven aan een tweetal redenen. Dit concludeerden analisten van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley in een analyse van de koersbeweging dit jaar en van de laatste drie maanden.

De analisten van de zakenbank voerden om te beginnen aan dat de koers van Tesla een duidelijk zichzelf versterkend effect kent. Dit komt doordat de onderneming nog  niet in staat is zichzelf te financieren en daarom steeds vers kapitaal moet aantrekken. Het effect wordt volgens de analisten nog eens versterkt door het grote aantal shortposities in het aandeel.

Een tweede reden is het aankomende Model 3, waardoor de jaaromzet tot wel een factor 5 kan groeien over een periode van twee jaar. Ook als dit nieuwe model op de korte termijn niet tot een positieve kasstroom of tot zwarte cijfers leidt, en de analisten verwachten dat dit inderdaad het geval zal zijn, dan kan dit model desalniettemin van een doorslaggevende invloed zijn op de perceptie in de markt en de concurrentiepositie van Tesla.

Tesla

Het advies op het aandeel Tesla bij Morgan Stanley luidt Overwogen met een koersdoel van 305,00 dollar. Over de sector als geheel is de zakenbank evenwel op Terughoudend.

Het aandeel Tesla sloot woensdag 0,4 procent lager op 279,76 dollar, terwijl er donderdag in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent af gaat waarmee de koers uitkomt op 279,28 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Aandelen die wij nóg liever zien dan Tesla

Benieuwd welke technologieaandelen in het Technologie Rapport staan? KLIK HIER om te zien of Tesla tot een van onze favoriete aandelen behoort. Of ben je benieuwd naar onze andere topaandelen in het Technologie Rapport? KIJK HIER.