(ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft een aanzienlijk projectverlies geleden, hoewel de impact op de omzet relatief beperkt is. Dit stelde analist Baert Cuypers van KBC Securities woensdag, wijzend op de berichtgeving dat de bouwers BAM en Van Oord niet aan de slag zullen gaan met het project A28/A1 bij Hoevelaken.

In een brief aan de Tweede Kamer maakte minister Cora van Nieuwenhuizen melding van het besluit, dat volgens BAM in overleg gebeurde.

Het project, goed voor een totale waarde van 774 miljoen euro, werd in 2015 toegekend en de bouw werd voorzien tussen 2021 en 2025.

Hoewel het een domper is voor de orderportefeuille, is het effect op de omzet “relatief beperkt” volgens de analist, aangezien het project over meerdere jaren was uitgespreid.

“Verder is het duidelijk dat een vroegtijdige beëindiging van een project dat een scheefgetrokken risico-/rendementsprofiel blijkt te hebben, nog steeds een beter scenario is voor BAM dan een potentiële aderlating”, aldus de analist, die bij is dat BAM scherp in zijn risicobeheer is.

KBC Securities heeft een koopadvies op BAM met een koersdoel van 4,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.