(ABM FN-Dow Jones) Het bestuur van AkzoNobel blijft onder “immense druk” staan om aan de aandeelhouders een goed strategisch plan te presenteren, nu de fusiegesprekken met de Amerikaanse sectorgenoot Axalta zonder succes zijn beëindigd. Dit meldden analisten van Deutsche Bank woensdag in reactie op de aankondiging van de mislukte onderhandelingen.

De marktvorsers tekenden daarbij aan dat Axalta direct na deze bekendmaking aankondigde dat het een overnamebod in contanten van Nippon Paints heeft ontvangen. Bij Deutsche Bank waren ze niet verbaasd over het mislukken van de fusiebesprekingen tussen AkzoNobel en Axalta, gezien het verschil in schaalgrootte en waardering van beide concerns en het feit dat de aandeelhouders andere groeiscenario’s prefereren.

De analisten merkten verder op dat het initiatief van AkzoNobel om met Axalta te onderhandelen een duidelijk signaal is van het bedrijf om naar fusies en andere deals te kijken. Deutsche Bank vindt dat het concern in de huidige consolidatieslag in de sector moet vechten om onafhankelijk te blijven. Daarnaast is een terugkeer van PPG Industries voor een overnamepoging een “serieus scenario”.

De druk op het management van AkzoNobel na de mislukte fusiebesprekingen en de recente winstwaarschwuwingen is groot, concludeerden de analisten van Deutsche Bank.

DB houdt op AkzoNobel een koopadvies met een koersdoel van 84,00 euro. Op een lichtrood Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel woensdagochtend ruim anderhalf procent hoger op 79,11 euro en was daarmee de sterkste stijger in de AEX.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.