(ABM FN-Dow Jones) Met de vrijdag door DSM aangekondigde “dure” overname van het Deense Glycom richt het speciaalchemiebedrijf zich op een snelgroeiende markt. Dit stelden de analisten van Jefferies maandag in reactie op het overnamenieuws.

De acquisitie van het Deense Glycom voegt een volledig geïntegreerde producent van populaire HMO’s, ofwel oligosachariden in moedermelk, aan de portfolio van DSM toe, aldus de analisten.

Met de overname wordt het aanbod van HMO’s in de “eerste vroege fase” van het supplement uitgebreid, oordeelden de analisten.

Jefferies schat dat de overname 0,05 euro toevoegt aan de winst per aandeel DSM in 2020, maar de acquisitie zal ook een tragere inkoop van eigen aandelen tot gevolg hebben. DSM motiveerde de overname zelf, hoewel niet gekwantificeerd, op basis van verkoopsynergieën.

DSM is van plan om de HMO-producten van Glycom in eerste instantie te integreren in het eigen aanbod van babyvoeding, maar deze uiteindelijk ook toe te gaan passen en uit te breiden naar voeding, dranken en supplementen voor peuters, kinderen, volwassenen en huisdieren.

“Het aanzienlijke klantenbestand en de productiecapaciteit van DSM zouden een betere schaal/kostenoptimalisatie, hogere output en hogere omzet van HMO’s moeten ondersteunen”, concludeerden de analisten van Jefferies.

Jefferies handhaafde het koopadvies en koersdoel van 147,00 euro. Het aandeel DSM noteerde maandag op een rood Damrak 1,6 procent lager op 114,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.