DSM heeft met de aangekondigde verkoop van een belang van 9 procent in Patheon een eerste stap gezet om de waarde in niet-kernactiviteiten te verzilveren. Dit schreef analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers dinsdag in een rapport.

DSM bracht de als niet-kernactiviteiten aangemerkte onderdelen onder in drie joint ventures, met de intentie deze te verkopen. Van Beek schat de totale waarde van deze onderdelen op 1,5 miljard euro, ofwel circa 6 euro per aandeel.

Patheon zal op korte termijn een beursnotering krijgen, zo maakte DSM maandag bekend. De waarde van het belang van het chemiebedrijf in Patheon van in totaal 49 procent bedraagt volgens Van Beek circa 1 miljard euro.

De verkoop van niet-kernactiviteiten beoordeelde Van Beek als positief, omdat “de winsten van de joint ventures nu niet aan de cash flow van DSM bijdragen en de verkoopopbrengsten geherinvesteerd kunnen worden in de kernactiviteit Nutrition met hogere rendementen en groeiperspectieven”.

De analist wees verder op dat de beperkte gevolgen van Brexit voor DSM, omdat het chemiebedrijf aan de inkomstenkant een relatief geringe blootstelling aan het Verenigd Koninkrijk heeft, terwijl aan de kostenkant juist geprofiteerd kan worden van het lagere Britse pond. DSM bezit in Schotland een grote fabriek voor de productie van vitamine C. De lagere koers van het pond verstevigt de concurrentiepositie van DSM, beargumenteerde de analist.

Theodoor Gilissen Bankiers hanteert een Aanbevolen advies voor DSM met een koersdoel van 61,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel dinsdag 0,7 procent hoger op 55,22 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.