Het operationeel verlies van 99 miljoen euro dat Air France-KLM in het eerste kwartaal van 2016 leed, was een duidelijke meevaller. Dit stelden analisten van Commerzbank woensdag.

De analisten van de Duitse bank rekenden vooraf op een verlies van 245 miljoen euro, terwijl de consensus op een verlies van 222 miljoen euro lag.

De meevaller was volgens Commerzbank vooral te danken aan betere prijzen en een goede prestatie op het vlak van de kosten. Maar ook lagere brandstofkosten deden Air France-KLM volgens de analisten goed.

Hoewel de cijfers over het eerste kwartaal “bemoedigend” lijken, is de belangrijkste zorg bij Commerzbank dat de zo noodzakelijke reorganisatie van Air France-KLM ondersneeuwt door het aantrekkende resultaat. “Sterker nog, de onderneming kondigde vandaag aan dat de laatste gesprekken tussen Air France en de piloten zijn mislukt”, aldus de analisten.

Commerzbank handhaafde dan ook het Houden advies op Air France-KLM met een koersdoel van 8,50 euro.

Op een rood Damrak sloot het aandeel woensdag 4,3 procent lager op 7,37 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.