(ABM FN-Dow Jones) Het resultaat van BinckBank in het eerste kwartaal is iets lager dan verwacht, door een last voor de deelneming in handelsplatform TOM en hogere terugkerende operationele kosten. Dit concludeerde analist Matthias De Wit van KBC Securities.

Zonder de last van 0,02 euro per aandeel was de onderliggende winst in lijn met de verwachtingen. Met name de overige inkomsten waren hoger dan verwacht, dankzij een toename van de verkoop van Turbo’s. 

Een aanzienlijke stijging van de belastingdruk vanaf 2018 betekent een risico voor de consensusverwachting voor de winst, waarschuwde De Wit.

KBC Securities handhaaft het Houden advies op BinckBank met een koersdoel van 5,20 euro. Het aandeel noteerde maandag 2,7 procent hoger op 4,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.