Vastgoedfonds Eurocommercial heeft naar verwachting in het gebroken boekjaar 2015/2016 een hoger direct resultaat geboekt, vanwege acquisities en lagere rentekosten.

ABN AMRO-analist Ruud van Maanen rekent op een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 106,1 miljoen euro, een stijging van 21,4 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen het concern een direct resultaat boekte van 87,4 miljoen euro.

De analist voorziet een indirect resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, van 92,5 miljoen euro, tegen 80,5 miljoen euro een jaar eerder. Het cijfer geniet extra aandacht aangezien het bedrijf slechts 2 keer per jaar het vastgoed laat waarderen, benadrukte Van Maanen.

Daarnaast is de analist benieuwd of de stijgende trend van de identieke huurgroei voortduurt, nadat deze in het eerste kwartaal op +0,6 procent noteerde, het laagste groeiniveau ooit, maar daarna een verbetering liet zien.

Ook de onderliggende resultaten van de retailers verdienen de aandacht. “Die waren in het eerste kwartaal juist sterk en zwakten daarna af”, aldus Van Maanen.

De bezettingsgraad is volgens de analist nooit een kwestie bij het vastgoedfonds, aangezien de leegstand de afgelopen 15 jaar gemiddeld rond de 1 procent schommelde.

ABN AMRO hanteert een koopadvies en koersdoel van 45,00 euro. Het aandeel noteerde 0,8 procent lager op een rood Damrak. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.