(ABM FN-Dow Jones) Euronext zal vrijdag tijdens een beleggersdag vermoedelijk ambitieuze groeidoelen presenteren. Dit verwachten analisten van UBS woensdag in een vooruitblik.

Euronext zal volgens UBS inzicht geven in de groeistrategie, de prestaties sinds de beursgang en de voortgang met de huidige doelen. Bovendien zal de beursuitbater mogelijk met nieuwe doelen voor 2022 komen, naast de synergiedoelen gerelateerd aan de overname van Oslo Bors VPS.

Als de vorige beleggersdag in 2016 een indicatie is, dan kunnen beleggers volgens UBS “zeer ambitieuze” doelstellingen verwachten van Euronext. “Maar dit is ook wat beleggers inprijzen”, aldus de marktvorsers. 

Volgens UBS zijn er dan ook ambitieuze doelen nodig om het aandeel te laten stijgen.

De analisten sluiten niet uit dat de tijdlijn en synergiedoelen gerelateerd aan de overname van Oslo Bors VPS in juni van dit jaar zullen tegenvallen. Vooral de verwachtingen voor de kostenbesparingen liggen volgens UBS hoog.  

De markt houdt volgens UBS rekening met een volumegroei van 30 procent in 2020, terwijl de Zwitserse zakenbank eerder uitgaat van 3,5 procent en de consensus mikt op een groei van 6,0 procent.

UBS handhaafde het verkoopadvies voor Euronext met een koersdoel van 66,00 euro. Woensdag noteerde het aandeel 1,4 procent hoger op 72,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.