(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Federal Reserve heeft de markt goed voorbereid op de woensdag aangekondigde renteverhoging van 0,25 procentpunt naar een bandbreedte van 0,75 tot 1,00 procent. Dit stelde beleggingsstrateeg Anthony Doyle van vermogensbeheerder M&G in reactie op het rentebesluit.

“De rentestap kwam niet als een verrassing”, zei Doyle, die in principe nog twee renteverhogingen voorziet in de rest van 2017, net als het beleidscomité van de Amerikaanse centrale bank, die nog altijd rekent op een gemiddelde rente van 1,40 procent aan het eind van het jaar.

“Een derde renteverhoging aan het eind van het jaar is zeker niet uitgesloten”, benadrukte de beleggingsstrateeg evenwel. “Al hangt dat wel af van de omvang van het potje dat Washington klaarzet om de Amerikaanse economie een impuls te geven”, zei Doyle, doelend op de investeringsplannen van de regering Trump.

Doyle wees verder op de groeiende rentekloof tussen Europa, het Verenigd Koninkrijk en Japan enerzijds en Amerika anderzijds. “Als gevolg hiervan stijgt de waarde van de dollar zowel ten opzichte van de euro, als het pond sterling en de yen”, volgens de marktvorser.

Woensdagavond stond de greenback wel onder druk. De euro steeg met bijna een procent naar 1,0703 en het Britse pond naar 1,2292. De dollar/yen koers daalde 1,2 procent tot 113,40. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.