ING vreest voor aandeelhoudersrevolte.

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders presteerde slechter dan de consensus, schortte het dividend en wil met geleend geld de groei aanjagen. Zo vatte analist Reg Watson van ING de cijfers van de flitshandelaar samen.

Het bedrijf rapporteerde in het tweede kwartaal weliswaar een stijging van 61 procent op jaarbasis van het netto handelsinkomen naar 79,5 miljoen euro, maar dat was wel nog altijd zo’n 14 procent minder dan de consensus en de raming van ING.

De kostenbeheersing was wel beter dan verwacht.

Dit resulteerde in een EBITDA van 21,1 miljoen, terwijl Watson rekende op 34,1 miljoen euro.

In een eerder rapport gaf ING aan dat de halfjaarcijfers ook duidelijkheid zouden verschaffen over de balans en het dividend.

Het oude gezegde ‘pas op met wat je wenst’ bleek vrijdag echter nog nooit zo toepasselijk geweest, aldus Watson.

Naast het dividend opschorten, heeft Flow Traders een lening van 25 miljoen euro genomen in een poging zijn handelskapitaal te vergroten. 

Veel zal dit niet helpen, vreest Watson, terwijl Flow Traders wel een belangrijke steun voor de aandelenkoers wegneemt met het laten wegvallen van het dividend.

ING rekent op veel weerstand van aandeelhouders op dit besluit en vreest voor de koersontwikkeling. 

De bank handhaafde vrijdag het Houden advies met een koersdoel van 17,92 euro.

Het aandeel van Flow Traders daalde vrijdagochtend met 19 procent naar 15,57 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.