(ABM FN-Dow Jones) Netflix zal dinsdagavond als eerste van de grote Amerikaanse technologiebedrijven zijn kwartaalrapport openbaar maken.

Een slordige 22 procent van de S&P500-index bestaat uit de zes aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google en Microsoft, die samen 7 biljoen dollar waard zijn op de beurs.

De afgelopen drie maanden zijn deze zes aandelen, de zogenaamde FAANG plus Microsoft, nauwelijks van hun plaats gekomen, met een gemiddelde koerswinst van 1,4 procent, tegen 8 procent voor de gehele S&P500. Banken en energie-aandelen stegen in deze periode juist 40 procent.

Netflix laat zien waarom. In het derde kwartaal vertraagde de groei van het aantal abonnees, na twee kwartalen van sterke groei die werd aangewakkerd door de coronapandemie. Het aandeel verloor daarop bijna 7 procent.

Het aandeel was eind 2020 gewaardeerd op 37 keer de winst, waar dat een jaar eerder nog 25 keer was.

De aandacht zal vanavond liggen bij het aantal nieuwe abonnees van de streamingdienst. Analisten voorspellen krap 6,5 miljoen nieuwe abonnees voor het vierde kwartaal, tegen 2,2 miljoen in het derde kwartaal. 

In de eerste helft van 2020 steeg het aantal abonnees met bijna 26 miljoen, op het dieptepunt van de pandemie. Na het zwakkere derde kwartaal zijn de verwachtingen aanzienlijk minder hoog gespannen.

Dit komt ook door de concurrentie van Walt Disney, met Disney+, Apple met Apple TV, AT&T met HBO Max, Amazon.com met Prime Video en Comcast met Peacock.

En die concurrentie doet het goed. Disney+ behaalde in december al 86,8 miljoen abonnees, een doel dat Disney pas in 2024 dacht te kunnen bereiken.

De resultaten zullen vermoedelijk profiteren van de prijsverhoging die Netflix doorvoerde na de sterke klantengroei in de eerste helft van het jaar.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenen gemiddeld op een winst van 1,36 dollar per aandeel in het vierde kwartaal, tegen 1,30 dollar een jaar eerder. Voor de prijsverhoging was dit nog 0,92 dollar.

Voor de omzet wordt volgens FactSet gerekend op 6,6 miljard dollar, tegen 5,5 miljard een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.