NIBC heeft het koersdoel voor Fugro verlaagt van 22,00 naar 18,00 euro met een ongewijzigd koopadvies, vanwege de lager dan verwachte resultaten over de eerste zes maanden van 2016 en de aanhoudende daling van het orderboek.

Analist Martijn den Drijver stelde dat Fugro binnen zijn convenanten zal blijven. Het bedrijf heeft zich daar volgens de analist van verzekerd door de verkoop van Subsea APAC, een verlaging van de investeringen en door de opbrengst van de desinvesteringen te gebruiken om de nettoschuld te verlagen.

Den Drijver voorziet voor 2017 een daling van de autonome omzet van 14 procent en een EBIT-verlies van 15 miljoen euro. “Dit betekent dat Fugro met lagere investeringen, een positief werkkapitaal en het staken van twee charters ook in 2017 ruim binnen zijn convenanten zal blijven”, aldus de analist.

Hoewel het risicoprofiel van Fugro zeker is gestegen meldde Den Drijver positief te blijven over het bedrijf. “De meeste, zo niet alle negatieve factoren, zijn inmiddels ingeprijsd, het neerwaarts potentieel lijkt beperkt en Fugro heeft sterke marktposities in markten die uiteindelijk zullen herstellen, concludeerde de analist.

Het aandeel sloot vrijdag op 13,71 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.