(ABM FN-Dow Jones) In de enthousiaste koersreacties vrijdag op de benadering van Unilever door Kraft Heinz voor een fusie, zijn de waarschijnlijke bezwaren van de Europese mededingsautoriteiten op zo’n fusie niet ingeprijsd. Analisten wezen vrijdag op de wellicht grote bezwaren van de Europese Commissie.

Analist Neil Wilson van ETX Capital wees er daarbij op dat hoewel Kraft Heinz grote ervaringen uit de eigen megafusie in 2015 meebrengt, ze toch rekening zullen moeten houden met grote problemen van de autoriteiten van de Europese Unie.

Analist Jasper Lawler van London Capital Group gaf aan dat de autoriteiten waakzaam zullen zijn voor de beperkingen in consumentenkeuze na een fusie. Ook hij ziet de mededingingsautoriteiten van de Europese Unie als een potentieel obstakel voor een fusie. De marktvorser voegde toe dat de prijsdominantie van het gefuseerde bedrijf enorm zou zijn. Maar de deal kan uiteindelijk waarschijnlijk doorgaan zolang aandeelhouders er tevreden mee zijn.

Marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets wees op het effect van de Brexit en het dalende Britse pond. “Ik denk niet dat Kraft Heinz snel opgeeft. Dat kun je hen ook niet kwalijk nemen want het is nu het juiste moment en goedkoop”, aldus de marktvorser.

Unilever bevestigde vrijdag dat Kraft Heinz een bod heeft uitgebracht van 50 dollar per aandeel in een combinatie van contanten en aandelen. Hiermee zou Unilever gewaardeerd worden op circa 143 miljard dollar. Dat vind het levensmiddelenconcern te laag. 

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Unilever vrijdagmiddag 11,2 procent hoger pop 43,99 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Do Jones and Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties