(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in het eerste kwartaal van dit jaar geen geweldig resultaat neergezet. Dit concludeerde analist Jason Kalamboussis van KBC Securities woensdag in reactie op de kwartaalcijfers van de bank.

De druk op de inkomsten komt volgens de analist niet als een verrassing, maar is toch nog enigszins teleurstellend. De kostenbeheersing blijft adequaat, zo is Kalamboussis van mening, maar volstaat niet om de lagere inkomsten te compenseren.

Niets om enthousiast over te zijn dus, aldus de analist. De zwakkere operationele inkomsten benadrukken volgens KBC dat ABN AMRO een grotere overname voor Private Banking zou moeten overwegen. Kalamboussis denkt aan Degroof Petercam in België, als die in de etalage komt.

KBC Securities handhaafde het Accumuleren advies op ABN AMRO met een koersdoel van 27,00 euro. Het aandeel koerste vanochtend 0,9 procent lager op 19,05 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.