(ABM FN) Galapagos heeft de resultaten over het eerste kwartaal niet verrast en deze zullen dan ook niet tot een serieuze koersreactie leiden. Dit voorziet analist Peter Welford van Jefferies vrijdag.

Het rapport bevatte volgens Welford geen grote updates. Wel liggen de belangrijkste onderzoeksprogramma’s op schema en herhaalde Galapagos de ambities om deze zomer te starten met het onderzoeken van een drievoudige combinatietherapie in CF.

De focus ligt volgens Welford momenteel op de aanstaande uitkomsten van een Fase I studie naar CF C2 corrector ‘2737, die belangrijk zijn voor de drievoudige combinatietherapie.

Verder merkte Jefferies op dat verwachte cash burn, 135 miljoen tot 155 miljoen euro in 2017, geen verrassing is. De analist zelf mikt op 146 miljoen euro. Ook de omzet van 40 miljoen euro in het eerste kwartaal past bij de 79 miljoen euro die Welford voor de eerste helft van 2017 voorziet.

De kaspositie van Galapagos eind maart van 959 miljoen euro is, gecombineerd met de 348 miljoen euro die het biotechbedrijf nog tegemoet kan zien vanwege een aandelenuitgifte, 1,3 miljard euro hoog. Volgens Welford is dit meer dan voldoende voor Galapagos om de komende tijd de operaties te kunnen financieren.

Jefferies heeft een koopaanbeveling op Galapagos met een koersdoel van 80,00 euro. Donderdag sloot het aandeel 0,7 procent hoger op 79,94 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.